fredag 30 september 2011

När katten är borta...

Mannen är på hockey och barnen sover. Jag njuter. Förr (innan barnen) hade jag aldrig någonsin känt av ett behov av att vara ensam någonstans eller någon gång. The more the merrier har verkligen varit mitt motto! Men nu minsann. Nu när det krävs planering och tanke för att hitta egna stunder, då minsann vaknar behovet. Ikväll ska jag inte göra nåt jag "borde" och den enda tankeverksamhet min hjärna ska belastas med är när den måste ge signal till handen om att vända blad. Eller lyfta skeden.


onsdag 28 september 2011

Bröllopsdag på spa!

Klyschigt nog så kom hösten snabbt i år...också. Varje år när almanackan närmar sig augusti känner jag i hela kroppen hur sommaren liksom rinner bort, som sand mellan fingrarna. Jag vill stoppa tiden och ha fler ljumma, ljusa sommarkvällar. Varje år den tiden undrar jag varför jag bor kvar i mörka Sverige. Och när augustimörkret väl är över mig så klagar jag i en månad (innan jag inser fakta och ger upp kampen om sommaren) och kan bara känna att jag vill ha april och vår igen. Jag försöker med ljus inne och ute, téer, filt i soffan, startar höstprojekt, bokar kurser och lovar mig själv att se filmer jag längtat efter och "ta hand om mig". Men nej. Jag ser bara grått - en lång, blöt, blåsig väg innan det äntligen är december och alla julljus kommer fram! Och sen vänder det. Men sen jag träffade Henrik så har även hösten fått sina ljuspunkter. Henrik fyller år i mitten av november, Lowa blev ett oktoberbarn och sen ett par år har vi bröllopsdag i september. September innehåller dessutom båda våra mammors födelsedagar så på det hela taget så finns det numera flertalet depåstopp på den annars trista höstrakan att glädja sig åt! Höstdepp vik hädan!

I måndags firade vi tvåårig bröllopsdag. Som en av många fina bröllopspresenter fick vi ett presentkort på St Jörgens Park Resort och i sista stund innan detta (som så många andra av sina presentkortssyskon genom åren) slutade gälla, så slog vi till på en lyxig måndagskväll på spa. Efter bastu, ansiktsmasker (ja, Henrik med), fotbad, bubbelpool, varm källa och vila på vattensäng så fattades bara en sak; ett glas vin i hotellbaren och vi somnade gott kl 22. Vi är ju trots allt småbarnsföräldrar, bröllopsdag eller ej.
Nygifta 090926