torsdag 19 november 2015

Sju(k)-kamp

Den här sjukan har faktiskt varit en som en parkpromenad om vi ser till hur mycket jag faktiskt kunnat vila. Jag har legat pall hela dagar och inte bara 8-16 som brukligt än, när barnen är iväg. Det har funnits tillfällen där det erbjudits vattenpåfyllning i mammans glas, massage av tinningarna av små goa kalla barnhänder som just kommit in från hösten utanför (antagligen skitiga också, men det bryr vi oss inte om nu), omstoppning av mamman i sängen och lån av valfritt gosedjur (gärna av en drös om döttrarna fick bestämma).

Så håll ut, alla ni med barn i småbarnsåren, det blir enklare att vara sjuk när yngsta är nära skolålder. Det är förvisso en information som kan kännas rätt jobbig, att ta in om en ligger i magsjuka eller så med en ettåring och en treåring hemma. Då känns ju "skolåldern" lika nära som pensionen. För det är ju så att det här med att hitta vila när man sjuk med småbarn i närheten, är en bedrift som i det närmaste kunde likställas med vilken OS-gren som helst. Sjukamp kanske?

1. Vem kan få till flest vilotimmar med trotsig tvååring i huset. Fastbindning av barn räknas som fusk = poängavdrag.

2. Dricka valfri dryck utan att 1,5-åring skriker sig blå över att också vilja ha - trots att hen just druckit en full pipmugg och spottat ut hälften.

3. Lura flest barn med att sova räv.

4. Vem kan hålla kroppen still längst, trots att du hör din partner i meningar som "stå inte uppe på bordet", "kom ner från hyllan" och "nej, ät inte ur blomkrukan" inom loppet av fem minuter.

5. Vem gömmer snabbast iPaden när femåring knackar på dörren. Extrapoäng till de som också klarar att se oskyldiga ut när barnet frågar om du vet var Ipaden är.

6. Svara varianter av "Glass? Nej, det är medicin" när minst tre ålderskategorier på barn kommer på dig med att äta femte portionen glass i sängen.

7. Ensam avgöra vilken tid det är på dygnet när man blir plötsligt väckt, svetten lackar, minst ett barn skriker samt gardinerna är fördragna. Tre rätta svar vid tre olika tillfällen ger maxpoäng.

Medalj utdelas till alla deltagare!

Men okej, en del tjo o tjim måste sjuklingar stå ut med här också fortfarande. Idag när åttaåringen kom hem efter skolan, så släppte hon ut kaninerna. Båda rymde blixtsnabbt, vi hade tydligen missat ett hål i staketet. In till tre grannar for de (och vi) innan odågorna var tillbaka på rätt gräsmatta igen. Så ok, allt är inte helt lugnt nu heller. Men så är det ju oavsett om influensan är på besök eller ej. Vill man vila mer än så, får man nog faktiskt vänta till den riktiga pensionen.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar