fredag 28 april 2017

Ner i soffan

Fredagsmyset står o stampar för att komma ut på banan. De sista timmarna idag var rätt lika den veckas tid som gått - intensiva och ackompanjerade av lite snuva, halsont och feber till och från. Himlens ljusgrå ton och de små lätta regndropparna i luften idag, var dock inte lika vårlika som sina syskon soldagarna som värmt oss sen i måndags. En hejdundrande fartfylld vecka men som vi tog på volley när det ena efter det andra tycktes vilja vända allt på ända.

Men nu är fredagsmyset på rulle. Sushi (bästa hämtmaten) till föräldrarna och köttbullar (på önskemål) till barnen slukades utan finess dagen till ära och sen sjönk vi ner i soffan. Orken tröt och därmed står disken kvar på bordet. Vi får se vilken den arme krake blir, som får lyfta betonghäcken och ta tag tallrikarna innan ketchupen stelnar.

Det lär dock dröja en stund. Maken är fullt upptagen med en googling på en "oerhört spännande" militär anläggning (?) på Gråberget i Göteborg, som han körde förbi igår ("den hade en lång vägg med graffiti, superkonstigt") och ägnat mer tankeverksamhet än åt sin förvånade fru sen dess. Storasyster är kreativ på övervåningen, hon har hämtat skatter skräp från vår återvinning. För tillfället kör hon hårtorken på full blås, vad hon gör är oklart, men det hörs. Lillasyster står, hoppar, dansar, kastar sig runt i soffan. Då och då slänger hon ett öga på serien på TVn. Volymen är på full fräs för att överrösta hårtorken.

Själv har jag dragit på mig mysbyxorna, krupit ner under en fleecefilt i soffan och försöker febrilt rädda oss kvar på nivå 17 på HayDay. Storasysters ansträngningar för att samla hö, göra smör och mata höns, höll på att gå åt pipsvängen, när lillasyster fick tag i Ipaden och tryckte hejvilt på alla knappar tills varenda gröda var slut och bondgården bankrutt.

Vi blir nog kvar här en stund. Näste person som reser sig för att gå på toa får duka av bordet. Och fylla på chipsskålen.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar