lördag 10 september 2016

Bye bye Mallis!

Buffén kändes som gårdagens nyheter, Cavan var uppdrucken och temperaturen hade sjunkit till 29 grader. Dags att lämna Mallis för denna gång! Fredagen var alldeles ljuvlig med varma vindar från havet. Planet lyfte mitt i natten, så vi hann med både poolbad, cykeltur längs stranden, shopping, jagande efter sexåring i närliggande by samt havsbad innan vi klev på bussen mot flygplatsen.

Det var, enligt vår spanska kypare, varmare än i juli under vår vecka på Mallis. I tisdags var årets varmaste dag. Puh! Källan kanske inte var spanska meteorologiska institutet, men tusentals svettiga skandinaver med sangria i ena näven, vatten i den andra och en svettigare armhåla än de räknat med, håller troligtvis med.

Åttaåringen passade på att sova lite på bussen till Palma. Sexåringen passade på att göra sig ett namn bland passagerarna, där hon sjöng, steppade och använde det böjbara armstödet som lian... Nej...så klart inte. Hon var bara lite...glad. Med alla sina myror i brallan är även en timmes bussresa på kvällstid en utmaning. För alla inblandade.

Några timmar senare gick på planet. Jag hade vinstlotten att sitta bredvid vår yngsta dotter på egen rad. Grattis till dig med! Tjoade maken till den medelålders jämngamla mannen som satt bredvid mig i tresätet. Sexåringen grabbade en iPad och satt tyst. En timme senare deklarerade hon att hon var trött och stensomnade på en sekund. Sen landade vi.

Jag kände igen en av stewardarna på flygresan. Han hjälpte mig av planet från Mallis för sex år sen när ena dottern var tre månader och den andra tre år. Han gungade den då milda och lugna bebisen i sin famn, medan jag krånglade ner hundrafemtio pinaler och treåringen från säten och fack. I år var vi lite fler vuxna i resesällskap, men den sovande "bebisen" vägde också cirka 18 kilo mer. Vi kom av, ackompanjerande till ljudet av alla de barn som väcktes av sina föräldrar efter tre timmars sömn.

Men hem kom vi. Och här är vi nu. Morgonens frukost var förvisso ett ihopplock av...tja...smulor. En annan typ av frukostbuffé än den storslagna vi kunnat njuta av i sju dagar med utsikt över havet. Ingen snyggt uppskuren vattenmelon, ingen bärsmoothie, inga nystekta sojapannkakor och definitivt inga färska frallor denna lördagmorgon. Cava har vi dock köpt med oss hem och solen skiner ju, om än sisådär 10-15 grader svalare än vad vi blivit vana vid.













Inga kommentarer:

Skicka en kommentar