lördag 19 september 2015

Vacay!

Vi har åkt till Mallis på semester. Det känns verkligen lyxigt, att så här sex veckor in på hösten få ytterligare några slappa dagar, denna gång i garanterad sol till skillnad från i somras.

Flygresan var otroligt smidig och ytterligare ett bevis på att vi nog nu faktiskt lämnat småbarnsåren. Cirkuskänslan kvarstår ju förstås till viss del ändå, senast igår fångade jag en vas på volley som var halvvägs till golvet. Men på flygresan satt vår kära lilla femåring mer stilla än de flesta andra och uppförde sig minst lika bra som de charterresenärer som pimplade drinkar redan på flygplatsen imorse.

Vi kom fram till hotellet vid lunch, inte särskilt pigga men hungriga och glada. Att gå upp klockan fyra sätter sina spår nuförtiden... Eftersom vi firar min mamma, som fyller år, startade vi lunchen med ett glas iskall champagne med utsikt över havet. Vykortsvackert i själ och verklighet.

Barnen såg inte riktgt samma njutning i att sitta där och filosofera på strandrestaurangen, de ville hellre starta badandet. De fick lov att bada fötterna medan vi drack kaffet. Sjuåringen hörde instruktionen. Femåringen hörde tydligen något som lät mer som "doppa dig med brallor och kom tillbaka med en grinig attityd".

Det blev punkten för sommarlunchen och startskottet för poolhänget som jag misstänker kommer vara vår främsta syssla ett par dagar framåt.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar