torsdag 24 september 2015

Stage mom

Sen vi såg att torsdag här på Sunwing Cala Bona innebär Mini-stars, har
jagfemåringen planerat för scenpremiären. Dock var banan hit lite snirkligt. Femåringen som först var pepp och ville sjunga själv på scenen, ändrade sig sen och vägrade prata uppträdande om inte hon fick ha mamma med sig på scen. Det hade förvisso inte just hennes mamma haft något emot, men det fick ändå bli ett nej på det med tanke på åldersgränsen 3-11 år. Jag började inse att min tid som ivrigt påhejande scen-mamma var över innan den ens hade börjat.

Sen ändrade hon sig. Hon träffade en kompis i poolen som hon övertalade till att bli musikalstjärna tillsammans med henne. Plötsligt var hon anmäld!
Och mammans hjärta slog lyckliga dubbelslag.

Min strategi var att ligga lågt och inte glida in i någon Gunilla Persson-roll. Inte innan dagen D i alla fall. Det visade sig att femåringen skötte det hela med bravur helt utan sin mors inblandning. Hon övade som hon skulle. Provade glitterklänning och sjöng skalor i poolen. Nej, det sista gjorde hon förstås inte. Men hon och nyvunna vännen skulle sjunga Lollo o Bernie-sången och den övas det flitigt på i Sunwings värld varje dag varken man vill eller ej.

Jag var inombords osäker på om hon skulle banga när det väl gällde. Maken kramade henne och sa curlande att självklart kunde hon hoppa av om hon ville. Det var dock inte tal om det. En timme senare satt vi på första parkett när barn efter barn gjorde scendebut och föräldrar, syskon, mor- och farföräldrar, kreti och pliet och några till filmade, fotade, instagrammade och spred till omvärlden vilka talanger som just nu stod på scenen. Vi också.


Här är ett av
hundrafoton. Det kan bli fler. På frågan om vad hon vill jobba med när hon blir stor, svarade dottern "dansa". Ni ser! Gunilla Persson - watch out! Here I come!


Och just det, dottern också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar