tisdag 24 januari 2017

Vacay, NY-style

Det är fortfarande oklart hur den här kamelen så smidigt lyckades ta sig genom nålsögat och in i USA. Jag blev förvisso manuellt kollad och min handväska "försvann" plötsligt i tullen, men sen gick det bra! Alla lämnar tio fingeravtryck och fotas i amerikanska tullen numera. Och är det DET kortet som sen granskas, så kan man ju fatta att de blir misstänksamma, hehe. Efter hundra timmars flygresa med mascara under ögonen, så blev nog fotot möjligtvis inte årets bild.

Vi vaknade klockan fyra-fem varje morgon - pigga! Jetlagen gjorde, att vi satt med varsin fullproppad bagel klockan sju varje morgon, som travhästar innan ett lopp, skrapandes med hovarna för att få komma iväg! När klockan var tio hade vi redan hunnit med ett par affärer minst och var redo för frulle nummer två. Och kaffe! Starbucks är ändå en fullträff vad gäller detta gift.

Efter ett par mils promenad varje dag, inklusive i sicksack över gator och många rundor mellan provrummen, så var vi rätt möra på kvällarna. En kväll somnade vi klockan 18 efter en fete-burgare. En annan kväll blev det en pizzaslice i hotellsängen innan vi toksomnade, men känns ändå New York-style.

Enda kvällen vi uppträdde som folk och socialiserade oss, var på fredagen. Efter en after "work" blev det restaurangkäk och sedan en bar i Tribeca. Fantastiskt på alla sätt, men det slutade abrubt vid 22.30 när de snart 40-åriga morsorna från Sverige, hade hållit låda länge nog. Jetlagen hade skrikit ett tag på oss, men vilka är vi att lyssna på den, när vi hängde med riktiga New Yorkers! Vid 23 stensov vi alla tre, väldigt nöjda med vår "utekväll"...

Om någon som ska till New York hittar den här texten, så finns det några tips jag vill att hen får med sig:

1. Filma inte när du passerar säkerhetskontrollen. Det är inte uppskattat av amerikanska tullen. Även om det är en Snapchat som du bara ska skicka till din dotter...

2. Om du går förbi Starbucks tre gånger på tio minuter: det är inte samma. Du har inte gått i cirkel (troligtvis inte i alla fall). Starbucks finns i varje gathörn. Om det inte ligger en Dunkin Donuts där.

3. På tal om donuts: Boston Creme donut- som att äta ett himmelrike. Enligt en ny amerikansk lag står det utsatt på varje donut hur många kalorier den innehåller. Den här är 300. Mycket färre än många andra, så, tja...nyttig!

Det finns inget sätt jag kan beskriva den här resan i efterhand, som gör den rättvisa. Dessutom, på tjejresa gäller alltid regeln, att vad som händer i New York, stannar i New York...
















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar