måndag 15 juni 2015

Hög femma på den!

Startskottet för den femte födelsedagen gick i morse med omslagspapper som rök all världens väg i en rasande fart. Hon avslutade den nyss mitt i en mening om valet av kläder till morgondagen (en Batmandräkt eller en fluffig volangklänning), då hon lyckades med konststycket att somna med ena ögat envist öppet.


Födelsedagen sammanföll i år med förskolans avslutningspicknick. På en filt på gräsmattan i eftermiddagssolen lyssnade vi till osmakliga sånger om en figur som käkade mask. Sen fick alla barn en klubba som medalj och diplom för väl genomfört år. Vår vanligtvis rymningsbenägna femåring stod och väntade på sin tur, i sommarklänning och med ett leende på läpparna. Hela hennes uppenbarelse utstrålade glädje, och hennes lugn i stunden var så rofylld att jag tog det som en välförtjänt sommarpresent till mamman (det var ju ändå jag som fixade ut henne för fem år sen, efter att hon skrämt slag på oss innan sin ankomst).



Hon är fantasifull, omtänksam, impulsiv, energirik och bestämd. Hon har minst en räv bakom varje öra och smäller i dörrar när hon blir förbannad. Hon kan snart läsa och vill "stå själv på en scen" när hon blir stor. Imorgon påbörjar femåringen sitt sjätte levnadsår. I rosa tyllkjol och svart cape.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar