tisdag 16 februari 2016

Sol inne sol i sinne. Och ute.

Var ska jag börja? Soliga fjällfavoriten med en hel bunt vänner är ju faktiskt tolv poäng av tio möjliga vad gäller sportlov. Barnen kivas förstås i liftkön men efter tre dagars åkande i perfekt pistade backar, under blå himmel och med soliga lunchpauser så står det klart att detta är så nära religiös övertygelse vi kan komma. Och då tror vi ändå inte på Gud.

Vi rullade in i Sälens by i lördags kväll. Hundra meter från stugan drog maken efter andan och utbrasts hoppfullt
-En varg!

Ett djur kom mycket riktigt gående på vägen framför oss... Efter en något mer noggrann titt såg vi, att det var ett...rådjur. En Bambi i ulvakläder sprang upp i skogen och gömde sig från Volvon som brummade förbi.

Söndagen var en fröjd. Sol och nästan folktomma backar. Vi fick middag hos väldigt goda vänner som också hänger i Sälen på sportlovet. Underställ och hjälmfrisyr stod det på inbjudan och vi tog dem på orden. Fräste nerför sista backen och nästan rakt in i deras kök.

Måndag och tisdag har gett samma goa semesterkänsla. Vi fick en lektion i vildmarksliv av våra vänner norrlänningarna. Medan de enkelt fixade eld och varma mackor i en smörgåsgrill som de enkelt gömt i en ryggsäck, satt vi bredvid och smygåt ogrillad matsäck ifall den egenhuggna (!) veden med medtagen yxa (!!!) inte skulle funka. Vi, som förvisso gått i Mulle som barn, men som inte kan rabbla ätbara rötter och nyttiga lövväxter mitt i natten, var imponerade. Körvarna blev faktiskt godare än nånsin och åttaåringen var lika imponerad som maken.

Femåringen då? Hur lever hon i fjällvärlden? Jodå, tackar som frågar, det funkar bättre i backen än på flatmark. Våra förmaningar har pendlat mellan "Gå ner från taket!", "ligg inte på baren..." och "nej, det går inte att klättra i träd med pjäxor". Men på det hela taget är det under kontroll.

Åttaåringen fick träffa sin bästis i Hundfjället idag, maken likaså. Halva Göteborg är på plats och det gör ju fjällen alldeles särdeles trevligt. Ironin och Göteborgsskämten haglar likt snöflingorna över liftsystemet. Idag avslutade vi en tredje kanondag på afterski med 21 goa personer, inklusive oss, som fick till det med både pjäxdans och skönsång i form av allsång.

Imorgon säger väderprognosen moln. Men på vår planering står fler snabba åk, lunch i värmestugan och kalas på kvällen. Kan inte bli annat än sol. I alla fall i sinnet.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar