söndag 30 oktober 2016

Holistic Boost!

Visst låter rubriken snajsig? Bakom den gömde sig en heldag på Skepparholmen med fem träningspass som alla byggde på en helhet av kropp och själ. Styrka, rörlighet, andning och smidighet stod i fokus. Vi kan väl sammanfatta det med att vissa av de grundstenarna var enklare att hitta än andra. Efter första smidighetspasset var vi lite glada över att alla kämpat så hårt med sig själva, att ingen haft tid eller ork att smygfilma de delar där det mer kändes som i alla fall jag var gjord av en fyrkantig låda med sten i botten. Men stenarna blev färre och kanterna slipades snabbt under den första timmen. Andra passet var mer i min stil: styrka i combat style med en perfekt del avvägd yoga-inspiration. Svetten lackade trots lugn andning, men salen vibrerade av kraften i de imaginära svärden som ven genom luften på uppmaning av vår coach. Sen var det dags för lunchbuffé, vilket var tur för våra muskler hade fått sig en rejäl omgång och behövde lite gött att återhämta sig med.

Vi hade planer på en långpromenad i solen, men fastnade med kaffe i en soffa innan nästa pass drog igång. Tre pass till och avslutning med Yin Yoga, hann vi med innan vi gick till bussen. Trots trötthet kände vi oss starka och stolta över att våra kroppar klarat utmaningen psyket satt dem på. Vi avslutade dagen med pizza, ett fem glas rött och återigen en massa tjejsnack. Att det kan vara så härligt att sitta och gaffla med tre kompisar som numera känt varann så länge att vi kan hänvisa till saker som hände oss gemensamt för "...23 år sen...". en underbar lång massage för själen, är vad det är.


I morse var vi inte så kaxiga. Den ena efter den andra haltade runt för att samla ihop sina pinaler. Vår värdinna och vän bjöd på smoothie, surdegsbröd och fin-kaffe innan vi med ett plågsamt stön drog på oss ryggsäckarna. Vi förblir stående de närmaste dagarna. Sätter vi oss ner kommer vi väl inte upp igen. Om inte psyket rycker in och tvingar musklerna att agera. Helheten var det ju.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar