söndag 9 februari 2014

Nöjda och glada!

Spa var precis så underbart som det ska vara. Avslappnad till max spenderades största delen av helgen i badrock. Vi startade dock med en lunch på Smögenbryggan, med utsikt över de gråa havet som piskade saltvatten mot rutorna på restaurangen. Trots fel årstid för turism, blev vi osäkra på om fiskebåten med fiskaren i fören, som så perfekt ramade in vår syn på Smögen, hörde till en rekvisita om det äkta bohuslänska kustsamhället. Troligtvis var väl våra tankar mer att utslag av ekofixering hos turisterna, än en realistisk gissning om att fiskaren fanns där för vår skull. Han var väl på jobbet.

Medan jag drack champagne i plastglas, fick ansiktsbehandling och pratade, pratade, pratade, pratade, så hade barnen och maken klarat sig precis så utmärkt som de naturligtvis alltid gör när jag är borta. Sent omsider hade maken fått vetskap om att kalaset som sexåringen var bjuden på idag, också kunde vara ett maskeradkalas med inriktning Monster High. Han kommenterade min information enbart med att det var ett kamikazeuppdrag han inte avsåg lägga energi på, och att han och dottern var överens om detta. Själv satt jag på säkert avstånd med lätta tankar och funderade på exakt hur det överhuvudtaget skulle vara möjligt att klä ut sig till de här "monstren". Steg ett vore väl att kapa ett par revben på varje sida. Steg två skulle kunna vara att fixa ögon som upptar en tredjedel av ditt ansikte samt en håruppsättning som bara Marge Simpson skulle vara avundsjuk på. Steg tre vore att börja öva på att gå i stilettklackar efter att först ha avlägsnat alla typer av benmuskler.







Här hemma var alla var rätt trötta ikväll. Vissa har väl haft det jobbigare än andra kanske. Men det tar på krafterna att slappna av.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar