tisdag 25 februari 2014

Utflykt, våfflor och födelsedag (i förskott)

Vi tjuvstartade mitt födelsedagsfirande i lördags med att äta brunch tillsammans med min makes familj (alltså inte en annan familj som han har vi sidan om, utan hans ursprungsfamilj bestående av mamma, pappa och bror - så har vi rett ut det). Skårs gård någonstans söder (?) om Kungsbacka var målet för utflykten.

När vi letar restaurang så finns det tre kriterier:
Barnen ska kunna röra sig
Barnen ska kunna låta som barn gör
Barnen ska kunna äta maten

Annars lever vi efter devisen att vi hellre skaffar barnvakt och går ut och äter själva. Lugnast för alla inblandade tycker vi (och blev därmed irriterade den gången för några år sedan när vi skulle äta på Wasa Allé, hade barnvakt och ändå hade tre halvnakna (!) småungar springades och tjoandes runt bordet hela kvällen).

Skårs gård hade stora ytor, en stor trädgård och en god buffé - vilket gav riktigt bra förutsättningar. Det serverades hembakat bröd och marmelad, flera sorters sill, ostar, gratänger, korv, kött, äggröra och annat smarrigt. Kakbuffé samt våffelstuga där man kunde grädda egna våfflor som serverades med sylt och grädde. Fyra järn fanns uppställda och vi la beslag på allihop tills vi försett oss (obs, ingen kö, så ego är jag inte ens på min födelsedag). Hela middagen förflöt utan att ett enda glas spilldes, ingen ramlade av någon stol och ingen tog sig för pannan och ångrade hela besöket. En gång fick jag hämta treåring på rymmen på väg ut i köket. Men det vet ju alla att en gång är ingen gång.




 

Alla mätta, barnen kunde gå ut och springa och vi hann dricka kaffe i lugn och ro. Jackpot för en lördag!

2 kommentarer:

  1. Waow - ser ju superhärligt ut! Ta med oss dit nån gång, vettja. Buffé är ju alltid buffé ;0)

    SvaraRadera
    Svar
    1. Kklart vi ska! Men kanske när det är liiiite varmare :-)

      Radera