lördag 21 maj 2016

Ciao Bella!

Vilken fantastiskt energiboost det är att resa med fem tjejkompisar som kan ens öden och äventyr sen tjugofem (!) år tillbaka. Förvånansvärt hur vi dessutom verkar ha blivit av med all stönighet och numera enbart består av positiva sidor. Dessutom är vi överens om att vi är så mycket fräschare nuförtiden och ja, självförtroende bättre. Peppen är total!

Rom har levererat soliga dagar och en hel massa shopping, långa luncher och besök på piazza si och piazza så. Kulturen får en på köpet i den här staden, varenda stenhög och varenda kyrka har en historia som oftast är lika fascinerande som grym.

Vi hade träningskläder med oss, men allt det blev av det för fem av sex av oss, var en lätt powerwalk en morgon. Den var förvisso skön men vägde knappast upp pastan och proseccon från dagen innan...
Struntsumma. Det känns inte bara som vi är på semester, vi är nästan i ett parallelluniversum bestående av enbart godhet, skratt och perfekt röda jordgubbar. Vår fördom om italienare var att de är rätt högljudda och ja, ni vet, bullriga. Det må vara sant, men antingen så vill de inte ha konkurrens eller så har de mött sina överkvinnor i oss. Då och då har vi på uteserveringar fått en sträng blick från en bordsgranne efter att någon av oss varit så där hysteriskt rolig igen.

Nu är det dags att packa, imorgon åker vi hem. Det enda som återstår innan vi avslutar här med lite hemmaspa, ska jag bara försöka räkna ut hur fem nyshoppade kilon ska rymmas inom de 300 gram jag hade kvar till maxgränsen på bagaget på utresan...











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar