söndag 29 maj 2016

Sådan herre, sådan hund..?

Vi blev fem för en helg. Eller sju om vi räknar med kaninerna. Sist in var en sötnos vid namn Daisy, en fransk bulldog som vi fick passa över helgen till åttaåringens förtjusning, min glädje, femåringens halvfasa och makens dåndimp. Vi övar inför sommarens två veckor långa hundpassning.

Enligt min arbetskamrat som har förmånen att vara husse till lilla Daisy, så blir hon som hon umgås. Är man glad och sprallig så blir hon likadan, men är det lugnt så sover hon mest. Låt oss sammanfatta helgen med att hundstackaren inte sovit många timmar. Vi hämtade henne i fredags och åttaåringen var i sjunde hundhimlen. Promenader och gos, lek och bus avlöste deras gemensamma kväll som inte slutade förrän en halvtimme före midnatt. Då kastade hunden in handduken och somnade avlång som en limpa i åttaåringens säng, medan hon fortfarande satt med uppspärrad blick och glädjepirr i kroppen. Det hör till saken att åttaåringens är en kvällstrött tjej, vanligtvis somnar hon sällan efter 20.00. Nu önskade hon, att hon inte skulle behöva sova på hela helgen.

Lördagen började vid 6.30 med promenad för den, enligt hennes husse, något morgontrötta hunden. Denna lördag såg hon dock pigg ut fast hon fick gå på promenad första gången innan frukost och alla andra sov.

Det är en fröjd att se åttaåringens fascination och glädje med hundar hon lär känna. Femåringen däremot är inte så särskilt glad alls över djur, men blev ändå en favorit hos Daisy efter att ha smugit till henne pasta från middagsbordet. Jag tog en sen lördagspromenad med Daisy efter att barnen somnat. En granne kom ut från sin trädgård och hälsade på mig och mitt hundsällskap när jag gick förbi. Vi pratade om hennes hundar, hon ställde frågor om Daisy och jag svarade. Försent insåg jag att hon trodde det var min hund. Jag fortsatte le, lite mer stelt och fick därifrån. Varför sa jag inget..!? Nu kommer jag ju få låtsas vara en i hundgänget varje gång jag träffar den grannen...aaaah, så himla typiskt.

Även Daisy själv verkade trivas och sov med benen utsträckta i sängen. När maken och jag satte oss i soffan senare på kvällen kom hon svassandes och hoppade upp. Mig ville hon dock inte veta av. Hon knödde sig så nära maken hon kunde, drog en snark, la sig till rätta och somnade om.Hon låg där rofylld och fes i sömnen medan vi kollade serier på Netflix och lät klockan bli sent. Vad var det husse sa nu...hon blir som hon umgås..? Hmmmm....


Sötast i familjen..?






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar