söndag 26 februari 2017

Insnöade!

Det föll överraskande en hel massa snö inatt! Islänningarna var lika överraskade som oss. Alla bussar ställdes in och vi, som skulle på utflykt, fick pulsa i snön till huvudbyggnadens frukostbuffé innan vi gick tillbaka upp till vår lägenhet igen. Innan vi smidde nya planer för dagen, så spelade vi Svarte Petter och tränade lillasyster i att inte fuska, inte sura när hon förlorar och inte håna alla andra när hon vinner. Det gick så där.

Vi vågade oss ut vid lunch. Hela stan var inbäddad i ett fluffigt halvmeter tjockt lager av nysnö. Det var inte helt enkelt att nå vare sig hamnen eller restaurangen vi fått rekommenderad, men vi är ju nordbor och vildmarks-wannbes så vi fixade det! Sexåringens så kallade vattentäta kängor läckte och hon var genomblöt. Hon utsatte förvisso sina kängor för de ultimata vinterförhållanden. Vi andra försökte gå i varandras och andras upptrampade fotspår, men inte hon förstås. Hon pulsade genom snön, tog sig fram som en bulldozer genom snövallar som bildats och dök (!) ner i en snöhög. Hon brukar inte klaga, men efter att hon börjat känna efter så tjöt hon. Iskalla fötter och genomblöta strumpor fick värmas vid element på fiskrestaurangen. Vi åt fish and chips (dagsfiskad) och fick en lektion i vulkaner och dess utbrott i mini-museet vägg i vägg.

På eftermiddagen badade vi igen, mitt i Reykjavik denna gång, men i hot tubs på taket till badhuset och med utsikt över stan. Det var strålande sol, ett par minusgrader i luften och 42 grader i den gammaldags bubbelpoolen. Sedan sprang vi upp på solterrassen, trampade runt i snön och kände tårna isa innan vi kröp ner i det bergsuppvärmda vattnet igen. Även inomhus fanns bassänger och trampoliner. Nioåringen och jag simmade några längder, sexåringen levde rövare i barnavdelningen och maken höll koll från styrketräningen vid poolkanten.

Imorgon har de förhoppningsvis röjt en del vägar så bussen kan ta sig ut ur stan. Vi är peppade för vulkaner, gejsrar och de vidunderliga vyer vi fått smakprov på redan nu.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar