söndag 15 juni 2014

Grattis till världens bästa fyraåring!



Det var inte lätt att få fram den här bilden. Trots att vi (jag) fotar lika mycket som alla andra medelklassföräldrar i ett i-land, så fanns det ytterst få passande bilder att publicera i en grattis-annons i Sveriges andra största tidning. Bilderna på vår yngsta tös omfattade tre kategorier:

1. Hon tittar på något annat någonannastans, inte ens i närheten av in i kameran.
2. Hon rör sig och är på språng, endast delar av av henne syns medan resten är ett sudd.
3. Hon äter på något och visar gärna upp vad det är hon tuggar på.

Den här bilden nedan till exempel. Den är förvisso helt underbar och fångar hennes personlighet på pricken, men kanske inte helt enkel att trycka i formatet ovan.



När jag tänker på det så fanns det faktiskt fyra kategorier. Det finns ett gäng sådana här också:



Nyblivna fyraåringen tittar in i kameran på en handfull av årets ungefär sexhundra första bilder. På ett par av dem ler hon. På ett par ser hon förvånad ut och på resten hade hon skidglasögon.

Sån är hon, vår fyraåring. Full av liv, galen i sina upptåg, alltid med ena benet på väg någonstans, fylld med tokiga helt för oss oförutsägbara idéer och skratt. Hon älskar att dansa och att läsa böcker. Bada, sjunga och äta godis. Grattis älskade unge och tack för att du är du (även om det då och då gör att dina föräldar utmattade tittar på varandra när du somnat och stressat undrar om de ska hinna återhämta sig innan natten är slut, och du kommer rusande in i sovrummet - redo att kramas och ligga kind mot kind innan du börjar din dag).



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar