lördag 14 juni 2014

Kattkalas!

Både vårt och yngsta dotterns förstaval på kalas var att hålla det på 4H-gården. Där hade storasyster sitt 4-årskalas och även om lillasyster inte är lika djurtokig, så lockade traktorfärd, lera och katterna. Problem uppstod när jag ringde i april för att boka kalaset. Det var helt fullt alla dagar utom midsommardagen, vilket inte kändes som en helt naturlig dag för barnkalas. Hur vi sedan hamnade i ett fullskaligt kattkalas hemmavid är höljt i dunkel. Men idag var det dags.

Sex söta kattungar på kalas en solig junidag. Eller snarare kanske tigerungar..? Nån slags kattdjur borde man i alla fall kunna likna de dagiskompisar vid, som var inbjudna för att fira vår yngsta dotter. Hälften kom med morrhår, svans och öron, men alla var med på noterna när det serverades sega råttor och vi gick med på (s)kattjakt.

De krumbuktade, hoppade, sprang, brottades.... Lät som skriande vildkatter när leken var som mest intensiv, och som spinnande huskatter när pepparkakor, bullar och tårta serverades.

Nu sover kattungen och hennes syster. Honkatten och hankatten ligger utslagna på altanen och flämtar efter dagens kalasutmaning. Det var himla kul på alla sätt, men imorgon är det vi som ringer 4h-gården och bokar in oss i juni 2015.












1 kommentar:

  1. Vilken fin tårta du gjort! Trodde du skulle ringa i sista sekund och fråga om receptet på den berömda chokladtårtan... ;0)

    SvaraRadera