fredag 10 april 2015

Tyst överenskommelse

Nu har vi lämnat soliga mellis-pauser, after ski med vänner och alldeles fantastiskt fina backar i Lindvallen och Hundfjället bakom oss. Vi rullar söderut och har som plan att nå Göteborg på ungefär sex timmars körning.

Maken och jag har ju lite olika syn på detta med långkörning. En av oss hinner få stressrelaterat håravfall av att ligga i 70 bakom en bil med "övningskör" i rutan, när högsta tillåtna hastighet är 90, innan hen kan köra om. Den andra slår sig till ro, njuter av bilkörningen och säger saker som: Det här är ett väldigt trevlig avsnitt av 45:an, här genom Elofsrud.

På uppresan uppförde sig barnen helt exemplariskt. Föräldrarna var möjligtvis lite irriterade skitförbannade på varandra med ett par mil kvar till destination. För att undvika samma scenario på hemvägen, har vi nu vissa regler. Den som inte för tillfället kör, sitter i baksätet och är knäpptyst.

Barnen sitter ett fram och ett bak. Kaninerna i sin bur sitter i mitten i baksätet. Om nu föräldrarna kan låta bli att tjafsa om regler kring eventuella målade refuger, så ska vi nog klara av den här resan också.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar