lördag 15 augusti 2015

På rulle igen!

Vi började morgonen i extremt sakta mak, barnen och jag. Trots sol ute, slöade vi framför barnserier på Netflix på morgonen. Maken tog dock sin nya friskhet på största allvar och hängde på låset vid öppning på tvättmaskinsaffären. Eller vilken affär han nu åkte till...han kom hem med en sprillans ny tvättis i alla fall.

Efter en tidig lunch var det dags för ridlektion för sjuåringen. Terminsstart, och plötsligt hade jag glömt bort vilken tid hon har lektion. Genomsvettig i ridbyxor, ridstrumpor, kängor och långärmad tröja väntade hon tålmodigt, medan maken och jag försökte minnas om det var 12.20 eller 13.20? Det stod helt stilla, så jag beslutade mig för att bara åka dit, antingen skulle vi vara väldigt sena eller väldigt tidiga. Lyckligtvis visade sig lektionen starta på den otippade tiden 12.30 och vi var därmed perfekt i tid. När det också visade sig att sjuåringen fick sin älskingshäst, som dessutom är den enda häst hennes mor kan hantera utan att vara rädd att bli biten fram eller sparkad bak, var succén ett faktum. Dock oklart vilka som var svettigast efteråt, hästarna eller ryttarna. Eller föräldrarna.


Vi avslutade lördagen med en grillmiddag hos min mor. Vi skulle inviga hennes nybyggda altan. Den har förvisso varit klar hela sommarn, men de få ljumma kvällarna har inte sammanfallit med lediga kalenderdagar. Men idag skulle det ske. Vi hade strålande sol hela dagen...fram till en timme innan middagen. Regnet vräkte ner i ett par rejäla skurar och därmed fick vi äta vi inomhus i alla fall. Jajja. Grillen blev i alla fall invigd. Och barnen lekte på altanen.


Femåringen fick väl inte full pott i grenen "stillasittande vid matbord" idag. Inte heller blev det poäng i antal ingredienser från kostcirkeln för henne, men potatis och glass tillhör väl i alla fall varsin del. Mer till oss andra av allt det goda Medelhavsinspirerade istället. Och vi satt still.


Göttig lördag!

 Uppe på cykeln igen!









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar