måndag 3 augusti 2015

Stjärnorna på slottet

Imorse var det dags för maken att gå till jobbet igen. Ungefär samtidigt som han förvirrad stod och drog på sig ovana plagg som jeans och skjorta, packade jag det sista för en kortsemester i slottsmiljö. Barnen, jag och min mamma körde rakt över riket, och landade på Stjärnholms slott utanför Oxelösund. Imorgon står Bamses värld på semesterschemat, äntligen ska femåringen få sin belöning för alla sommarens besök på diverse djurparker och annat hon tycker är öken. Nu är det konstgjorda björnar och åkattraktioner på g!

Men först: slottshäng. Vi åt en tidig middag i den vackra matsalen, nästan ensamma, vilket passade oss bra. Alla fyra satt vid bordet, ingen under, och det är en fröjd att se att vi äntligen är lite närmare lugn och ro trots barnens närvaro. Möjligtvis att det tyska paret vid bordet bredvid drog efter andan, när sjuåringen viftade ut en rosenvas och mamman misslyckades med att fånga den i luften. Och kanske blir de också lite fundersamma om de slår upp den vid denna middag vanligt förekommande frasen "sluta vifta med din kniv nu" i sin tysk-svenska parlör. Ni hör ju, sammanfattningsvis, en väldigt bra middag.

Efter dagens sockermutor för långresa i bilen och för att sitta still vid besök hos äldre släkting, behövde barnen springa av sig när de tände av från sockerkicken de levt på. Sommardagens riktiga värme övergick i en något kyligare kväll, men en slottspark med lekplats och stor gräsmatta är inte fy skam för en semestermåndag i augusti. Maken då? Jodå, en helt okej dag på jobbet rapporterade han. Varmt var det också...och gott kaffe i fri mängd som kunde avnjutas utan avbrott. Jag och barnen hade förvisso en bra dag, men som jag ser det kan det möjligtvis diskuteras vem som hade semester av oss två.

Tydligen den enda slottsbilden. 



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar