söndag 24 februari 2013

Shopping, spa och överraskningsmiddag...

Igår, efter att vi lämnat simhallen, åkte vi till Ica för veckans storhandling. Vi gick all-in och åkte allihop. I motsats till att jag alltså ogillar att man släpar alla sina avkommor till simskolan, så erkänner jag här att vi är såna som stör helghandlarna som strosar utan barn.

Idag tog jag det äventyrliga, men icke så genomtänkta beslutet, att låta båda barnen få varsin liten shoppingvagn. Och ja, maken var oskyldig, vilket han också påpekade efter halva rundan i affären när lillasyster bevisat att hon inte förstod förmaningar som ”kör inte på nån”, ”nej, vi ska inte ha sill” samt ”pastagången är ingen racerbana”. Hon övade också snart in en snygg, men inte så praktiskt, stil som gick ut på att lyfta varan över huvudet och sen låta den störta ner i kundvagnen. Samtidigt som jag upprepade mitt mantra ”lägg tillbaks”, tog jag vänsterlyra och räddade ett paket Proviva från att eventuellt gå ett splash-öde till mötes. Då började jag känna svetten tränga ut genom porerna.

Låter situationen kaotiskt? Nja, det var rätt lugnt. Vi var ju två vuxna. Och vi slapp köra runt med en ”bilvagn”. Då ska alltid tjejerna tanka och tvätta bilvagnen flera gånger per shoppingrunda. Ingen håller heller sitt löfte om att sitta still och vara fastspänd. Det ska bytas plats och hållas huvud utanför fönstret i bästa raggarstil. Det enda som fattas är att de ska dunka plåt (eller ja, plast). Men det är nog bara en tidsfråga, häromveckan frågade 2,5-åringen om hon fick åka på taket.Bilvagnarna är också helt omöjliga att styra och kan orsaka att mamman och pappan får be om ursäkt för sitt eget körande när någon parvel kommit i kläm mellan fören på vagnen och nån hylla – utan att kunna skylla ifrån sig. Hellre ber jag om ursäkt för en knapp enmetare som kör lite vingligt med sin egen vagn.

Borde anat oråd när hon lutade i svängen.

Efter handling så behövde vi en paus. Så vi åkte till biltvätten. Fastspända i baksätet i varsin bilstol tjöt våra döttrar förtjust när borstarna trummade mot biltaket. Själv slöt jag ögonen och fick nästan, nästan, en liten känsla av att vara på spa.


Bilmassage.

Vi åkte hem. Såg på film. Lagade middag. Överraskande nog hann en av döttrarna inte ens smaka sin mat innan hon brände sig på den form hon fått tillsägelse att inte röra. Därmed spenderade hon nästkommande två timmar med ett frysblock på fingret. Den andra fick avsluta sin måltid i förtid och istället påbörja bad, efter att ha spillt ut dagens tredje glas mjölk och, i sann tvåårstrots, valt att lägga ett par skedar mjölblandat ris i sitt knä och smeta ut det över knäna med skeden. 

Lillasyster somnade sittandes strax efter att Bompa dragit igång. Storasyster kämpade och lyckades hålla sig vaken och se hela Melodifestivalen. När maken nattat henne satt vi i soffan och undrade hur16 timmar kan flyga förbi och både vara fantastiska och urjobbiga på samma gång.

Idag höjer vi insatsen åker till Ikea.  Hej och hå så kul det ska bli. Kan man lämna in sig själv på den däringa bollhavsavdelningen tro?


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar