fredag 29 november 2013

"Jag har inte tid att vara sjuk, jag ska byta gardiner i helgen"

Så sa tanten, arbetskamraten och hissällskapet vid lunchtid idag. Alltså, det finns ju inte på min karta att vi skulle byta gardiner bara för att det är jul. Här byter vi gardiner för att någon möjligtvis använt dem som lian, inte för att tomten är på intågande.

Släpa in ett träd o pynta däremot! Självklart. Redan nu till helgen tänkte jag hugga oss en gran köpa oss en på ICAs parkering. Maken tyckte detta var något tidigt och reagerade med skepsis.

- Vi kommer ju slita ut granen innan det blivit jul!

Vad han menade var: Det blir alldeles för dyrt med TVÅ granar! Men det är ju grymt konstigt att ta in trädet en dag innan julafton och sen slänga ut det på nyår. Vi satsar på en dyr fin gran som står sig några veckor. Jag drog till med det tyngsta argumentet jag har gentemot min kostnadsmedvetna make.

- Den blir ju mer värd om vi använder den längre..?

Med denna info ringande i öronen (tänker jag mig) nickade han eftertänksamt. Kanske, kanske har jag napp på den här idén. Varde ljus! (Och ok då, barr).

Visst, jag kan erkänna att tidigare julars erfarenhet möjligtvis skulle kunna tolkas som så, att chansen är rätt hög, att om två veckor står jag bredvid nån tjugoårig praktikant i hissen som suckar och himlar med ögonen när jag meddelar att "...sjuk har jag inte tid att bli, jag ska ju byta gran i helgen..."

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar