måndag 18 november 2013

Laddar för match

Jag spenderar dagen i viloläge hemma med min äldsta dotter. Hon är sjuk. Eller som det också kan beskrivas: full med energi men med hostan från rökarland och en rinnande snok. Vi har flyttat oss mellan skärmarna som finns att tillgå. Bytt dator mot iPad och TV mot mobilspel. Småätit och som mest avancerad aktivitet bakat chokladbollar. Tänt ljus och släckt dem lika fort igen när "sjuklingen" kastade hårsvallet så nära lågan, att mitt överraskade skrik eventuellt hördes till brandstationen ett par kilometer bort.


Vid 7-snåret imorse sa vi hejdå till en frustrerad pappa och make som bar iväg en förbannad treåring, som vägrat strumpor och jacka, till dagis. Ingen av oss här hemma är supersugen på att hämta hem henne innan vi är jämnt antal vuxna igen. Hostan däckar förvisso sexåringen ett par minuter åt gången med jämna mellanrum, men in emellan är hon grymt sugen på match. Den bästa kombon idag är därmed inte att låta henne befinna sig på samma kvadratmeter yta som den treåriga lillasystern med smeknamnet Bruce Willis.

Viloläge är fel ord. Vad vi sysslat med idag är uppladdning inför kvällens match. Någon som är sugen på wrestling a la westcoast? Min guldbiljett är till salu. Den gäller för första parkett helt utan paus. Mat ingår, men den måste intas med ögonen riktade mot matchens pågående rond. Matchen beräknas pågå till 19-ísch, då den sista superronden påbörjas. Lyckas den kan hela matchen sedan ses med andra ögon. Dusch, bokläsning och några sånger om Gud så brukar slagskämparna tagga ner och till slut tuppa av. Åskådarna är då välkomna att städa arenan innan samma visa gäller för dem.

Sen börjar det om. Men då är maken hemma med dottern och "vilar".




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar