måndag 11 november 2013

Hurra!

Vi är i Fredrikshamn på badhotellet The Reef. Maken fyller år idag och fick sovmorgon till åtta! Fantastiskt! Att vi inte testat det innan. Det var ju så lätt ordnat. Receptet löd: håll två barn uppe till 21. Väck dem 06. Låt exalterad i allt du säger i 11 timmar; nu ska vi åka bååååt!!!, kom så träffar vi Nicke Nyfiken!!!, nu äter vi pölse!!! Osv. Muta dem med socker varje heltimme. Lek med pirater. Bada i tre timmar. Ät middag med hundra andra barnfamiljer. Gå på skattjakt. Lägg dem kl 20.

Var det allt, tänker ni nu? Nej, så klart inte. Om ni följer listan ovan, så ska det också adderas att ett av barnen ska vakna klockan 01.25. Sen ska det barnet vägra sova i 1,5 timme samt högljutt kräva att sovrummet ska målas om. Efter att ha skrikit av lycka när rummets pirattema uppdagades, var nu den väggpiraten tydligen så läskig att det inte ens gick att blunda för att slippa se den.




Det var väl lätt gjort för att skaffa sig en sovmorgon? Lätt rödögd av klor och för lite sömn väckte vi maken med presenter. Tröjan, skjortan, boken om aktier och fotot på hans fru togs emot med glädje. Det gjorde även kalendern som dock inte hunnit bli inslagen utan gavs med kärlek i ett kuvert. Förutom kärlek låg där också överraskande en faktura. Obetald till på köpet! Firandet blev iskallt innan det uppdagades att den icke förfallit och dessutom visade en rabatt. Glädjen återvände.

Danska wienerbröd, utflykt till Skagen och tre nya badtimmar i äventyrsbadet gör att vi eventuellt kan hoppas på ny sovmorgon imorgon.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar