söndag 24 november 2013

Jul på slottet

I väntan på att det ska bli tillåtet att plocka fram adventsljustakarna, och med exakt en månad kvar till julafton, gick startskottet för förberedelser av firande. Julstämningen är ju ett måste för att fixa att göra-listan i december, så vi började med just stämningen genom att besöka julmarknaden på Gunnebo slott.

Det var förvisso strålande sol, men vi tog ändå striden med barnen om att det är vinter och det betyder termokläder. Vi nådde inte ända fram. Överdragsbyxor och fingervantar fick duga. De gaddade ihop sig: "Det är INTE vinter, det finns ingen snö". Deras samstämmighet gjorde oss så förvånade att vi lommade ut till bilen efter de höstklädda barnen.

Vi var inte ensamma om att gå på julmarknad, så vi fick parkera 100 mil från slottet, vid Stensjön.
 

Tomtegröt och hantverk, kaffe och julmusik. Barnen åkte pulka, utan pulka, på gräskullen framför slottet, vilket möjligtvis hade varit mer idylliskt med snö. Lillasyster upptäckte en stenmur med fallhöjd på 1,5-2 meter som hon ville utforska på egen hand. Enbart med mutor och viss fasthållning, samt ingripande från hennes storasyster som visade på att kullen också kunde bestigas, fick vi ner henne från murkanten.

Vi avslutade eftermiddagen med att se en eldshow som vi lär få sota (haha) för:



Blir eventuellt svårt att få barnen att lyda råd som Lek inte med elden, efter detta...

Hemmavid blev vi inspirerade och drog på grilllen. Så nära man kommer en eldshow på daglig basis i ett radhusområde.


Nu är julstämningen på topp hos vissa av de yngre och i alla fall i antågande hos resterande familjemedlemmar. En adventsstjärna och lite snö på det här så är vi igång.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar