torsdag 7 juli 2016

Svab - Orust edition

Bacillerna hängde med. Men barnen och jag for till Orust för krabbfiske, sillunch, altanhäng och jordgubbar från trädgården. Solen sken, sexåringen satte sig med klänningen på i havsviken efter en timme och himlen blå. Vi njöt!

Och tur var det, för ett par timmar senare var blåsten väl tilltagen och himlen mörkare. Men vi hann med att ligga på bryggan och spana på krabborna, som dock för dagen gömde sig. Mest besviken var åttaåringen som ställt in sig på att få upp en inkräktaren "blåskrabba" och kunna anmäla det till Sommarmorgon, vilket alla barn fått i uppdrag att göra. Hon blev dock lite mer nöjd ett löfte av morfar om ny krabbfiskerunda innan sommaren är slut.

Sexåringen? Förkyld, blank i ögonen, men med ett blixtrande temperament och massa spring i benen. Hon vägrar känna efter, för då kanske hon tvingas till ryggläge, resultatet blir en lätt hysterisk framtoning... Själv var jag glad för vuxensällskapet samt att jag fick in två kvartar av avslappnande solande på en bänk.

Men svabben fortsätter. Semester och vård av barn är trist när planeringen bygger på att alla ska vara friska. Vi fyllde på med energi idag, hoppas inte bacillerna tar det som en vinstlott.






Inga kommentarer:

Skicka en kommentar