torsdag 29 november 2012

Omtanke (?) om en frusen fru

Vår febersjuka femåring lyckades med konststycket att göra sönder ett element. Jag skrev in det i hennes årsbok bredvid övriga bedrifter. Elementet sitter förvisso kvar på väggen, men det är inte väl fungerande i ett klimat med minusgrader på nätterna.


Så klart hände det när både jag och femåringen är sjuka, och det sista man vill är att behöva springa runt i en elementaffär (finns det såna?). Maken hade ju lite mer koll, han menade att han visste vad vi skulle ha för element, men att han skulle göra lite mer research. På kvällen åkte han till Ica för att handla mat. Och kom hem med det här:


Sist jag kollade så bodde vi inte i en bil. Eller i ett garage. Eller i ett förråd. Eller i en kåkstad. Maken var dock rätt nöjd med sitt spontana quick fix-inköp: "Det funkar så länge, vi har ju 150 watt från TV:n också som värmer". 

Hur länge är "så länge" undrar man ju då. TV:n är ju förvisso på de flesta kvällar, problemet nu är bara att vi inte hör TV:n för allt brummande från kupévärmaren. Vi kanske ska köpa nya högtalare? Eller bygga egna av en strut? 

Okej att julen är några veckor bort, men ger maken mig ett element i julklapp så kan han ta sin kupévärmare och flytta in i närmsta förråd. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar