lördag 31 augusti 2013

De har makten

Det här skulle kunna vara en bild av kaos. Det är fel. Det är en bild av hur man blir en fullständigt  harmoniskt (eller ja, i alla fall lite piggare) mamma.


När familjen består av en frisk storasyster, en frustrerad lillasyster med förkylningssymptom men helt utan lust att vila och två päron som helst hade dragit täcket över huvudet och sovit sig igenom lördagen, är alla medel för att hitta vila tillåtna. Idag innebar det att barnen totalt möblerade om sina rum och sedan flyttade ut på stora delar sitt bohag i TV-rummet. Under hela processen stod iPaden på central plats och spelade Loreens We got the power - en mycket passande titel för eftermiddagen. Mitt förkylningstyngda huvud tyckte låten var okej de första tio gångerna. Den var mindre bra de fem följande, och inne på hundrafemtiofjärde gången var jag beredd att offra vilken teknikpryl som helst som lät, och gräva ner den i trädgården. Eller i alla fall beslagta den.

Men på plussidan: medan de två ständigt fajtandes systrarna helt plötsligt var vänner (!), lekte ihop (!!) och kom överens (!!!) fick jag och maken blunda i nästan en hel timme. Vi var inte saknade. Maken gav upp först. Han gick all-in och började istället skutta runt till Loreen-låten. Han suckade lite över röran samtidigt som han körde sina moves. Kanske uppfattade storasyster hans frustration, kanske ville hon bara bli av med honom. På bilden ovan syns han i röd tröja uppe till vänster, han står inne i lillasysters rum dit han blev skickad av storasyster med orden: Du kan stå där inne och dansa - själv.

Jag är grymt nöjd. En timmes vila mitt på dagen! Det lär inte hända igen förrän de flyttat hemifrån på riktigt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar