söndag 26 oktober 2014

Blixtar o dunder

Vi hann precis anlända till semesterbyn utanför Alanya i lördags, innan det första åskvädret brakade loss. Blixtarna rev sönder den mörka himlen och knallarna avlöste varandra. Med ett öronbedövande dån så det medhavda ekologiska svenska kaffet höll på att hamna i vrångstrupen, blev det plötsligt mörkt i lägenheten. Elen hade gett med sig.

Stearinljusen plockades fram och vi kollade laddningen på samtliga elektroniska prylar. Hur skulle det bli nu..? Strömavbrottet varade i 24 timmar, allt medan nya åskväder rullade in. Till och med minareterna tystande en stund inför vädermakterna. Själv kände jag mig mest lättad över att jag och barnen hann kliva ur den hiss vi stod i en halvtimme innan elen försvann.

Semester är ju relativt. Något solande har det ännu inte blivit, även om det är varmt i luften och barnen därmed hoppade i poolen så fort de fick klartecken. Med i-landsmått mål mätt är vi avskurna från nyheter, hemlagad mat och elektriskt ljus. Men med kompakt mörker utanför, regnet som slår mot taket och tända ljus i varje hörn av lägenheten så är vi så nedvarvade att när elen för en stund blinkade till, visste vi knappt vad vi skulle med den till. Sen sprang jag till närmaste vägguttag och alstrade ström i alla mobila enheter maken kastade sig över kaffebryggaren.

Nu håller vi tummarna för att turkarna har rätt, solen är på väg.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar