fredag 24 oktober 2014

Fredagsmys i en bil på E6an

Vi är på väg mot varmare breddgrader. Med några rejält överbelastade veckor, med i-landsmått mätt, i ryggen, så var det två trötta hjärnor som påbörjade planering av packningen så smått i onsdags. Eller egentligen en hjärna, maken menade att han hade full koll på sina badbyxor och således inte behövde packa förrän kloss an till avfärd. Dagen efter fick vi besked om att vår flight var ändrad, och plötsligt krympte tidsrymden till avresa till ett knappt dygn. Barnen har med sig allt de behöver, och lite till, och maken behöver ju i princip bara en plastkasse med sig till sina badshorts. Själv hoppas jag att något av det jag fiskade upp från sommargarderoben passar mig, samt passar ihop.

Men nu är vi iväg! Vi passerade just Halmstad, och vi kom därifrån med blotta förskräckelsen. Vi hade ett ärende att uträtta på Eurostop, men köpcentrumet höll på att sluka mig när fredagströttheten i kombination med ett uselt lokalsinne slog till. Sjuåringen guidade oss ut samma väg som vi kom. Maken mötte oss i dörren, han hade förstått att hans fru gått vilse nånstans. Det var i alla fall den officiella förklaringen. Eventuellt misstänkte han att fruns dröjsmål kunde betyda krympt semesterkassa, och därför gett sig ut på sökaruppdrag.

I övrigt flyter resan bra. Låtarna från Frost rullar på högsta volym, sjuåringen som klagat på snorig näsa sjunger med på ännu högre volym, fyraåringen mutas med choklad för att inte somna och godiset jag köpte inför morgondagens flygresa är nästan slut.




Dagens mål, att utan psykbryt ta oss till hotellet som är mellanstation, ser ut att kunna bli verklighet.








Inga kommentarer:

Skicka en kommentar