söndag 1 november 2015

Höstlov i norr

Sälen är ju ändå norrut sett från Sveriges mittpunkt Göteborg, om än icke Norrland. Men temperaturen visade ett tiotal grader lägre än på sydliga västkusten och vi har glidit runt i mössor, vinterjackor och snöskor. Eller ja, inte snöskor a la Gustav Vasa, men fodrade och varma var de i alla fall. Långa pauser vid brasan - ibland till och med jag ensam! - men också en hel del promenader i den torra, fantastiska fjälluften. 

Det blev restaurangbesök häromdagen men ingen älg för maken. Enligt kocken är älgarna så smala nu för tiden att de inte är värt att skjuta dem...kan varit en bortförklaring för att sälja in sitt nötkött, men det hade han inte behövt. Grillbuffén gjorde att det lyste ur både makens och mina ögon, eventuellt kan vi haft en tendens åt Familjen Sune-hållet när vi stormade faten med nygrillade köttbitar, läckra såser och perfekta potatisvarianter.









Maken tycker att vi sett på tok för få vilda djur under våda dagar i Dalarna. Tre flygande svanar och de småfåglar som ätit av våra upphängda fröbollar är allt vi sett, trots massiv spaning från tre av fyra familjemedlemmar. Idag, på hemresan i skymningen genom Dalsland, fick vi dock jackpot. Vi räknade till 12 rådjur på ängarna vi passerade. Dock höll de sig i diket och inget av dem sprang upp på vägen och framför bilen så ingen rådjurstek ikväll heller. 




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar