lördag 28 november 2015

Ute i svängen...

Vi hade en finfin fredagkväll, maken och jag, med skinkbitar i mungiporna och ris à la Malta i stora lass. Mellan tuggorna hade vi också väldig trevligt med några av mina arbetskamrater. Restaurangen, Stjärnornas krog, var dock ingen höjdare. Det var väl nånslags retro-inredning, men som maken sa "känns mer som om de låtit möbler stå sen 70-talet...och inte vädrat heller". Det var kanske en lätt överdrift. Men visst, den stora matsalen hade vissa likheter med ett äldre lunch-hak. Buffén var dock helt okej och i riklig mängd - viktiga faktorer på julbord. Deras godisrum (!) drar också upp betyget med ungefär hundra stjärnor. Självklart fyllde vi fickorna innan vi traskade hemåt.

Liseberg i vinterskrud är ju dock något alldeles fantastisk, som varje år. Trots lätt regn igår kväll så var parken som en saga.





Frågan är dock om inte höjdpunkten ändå kom när vi stod på spårvagnen hem genom stan strax före midnatt. Plötsligt knackar en piffig 20-nånting tjej mig på axeln. Hon frågar mig på norska om jag eller min man vet något bra uteställe som hon och hennes kompisar kan gå och dansa på. Jag upprepar: hon frågar om jag eller min man vet något bra uteställe som hon och hennes kompisar kan gå och dansa på..! Som om vi, med ett år kvar på "30-...", mätta som ägg efter julmat och med fredagströtta ögon, skulle ha koll på utelivet. Vi tog det som en komplimang. Medan jag låtsades fundera, men egentligen stod och gapskrattade inombords, gav min make norskorna två tips som bara hade gett dem tidernas kväll 2001 eller om de varit 15 år äldre. Jag fnittrade så jag hade satt en skumtomte i halsen, om jag haft nån kvar. Sen gick de av och vi åkte hem till vårt radhus.

Imorse åt vi frukost med färskpressad juice och nybakat (köpt) bröd. Ett par timmar senare kom vildbasarna hem och ordningen var återställd här hemma.





Inga kommentarer:

Skicka en kommentar