måndag 21 december 2015

Grann gran

Någon ville ha plastgran, en ville inte ha gran alls och en har frågat sen första advent när granen ska "plockas". Den fjärde tog in synpunkterna och körde sedan till Ica och köpte vad han tyckte var en kompromiss: en mini-gran. För ett par år sen höll samma person på att svimma av priset på kungsgranen, men nu fick han "igen" pengarna på den lilla billiga pluttgranen. Alla nöjda!

Eftersom mamman (och lite pappan) roat sig kungligt hela december, så har granen inte kommit över tröskeln förrän ikväll. Ljus och kulor hämtades och glöggen värmdes. Efter att maken svurit en stund över "vilken pajas det nu var som lagt in ljusen" förra året, så kom trasslet till slut upp i granen. Sen tog barnen över pyntandet. Maken och jag lutade oss tillbaka som åskådare och lät dem gå bananas med sina smällkarameller, dagisgjorda hjärtan och målade kottar. Åttaåringen satte dubbla stjärnor i toppen och femåringen krönte granens glans med ett (enligt henne) knäckebrödshjärta fyllt med paljetter. När granen till slut dignade under glitter och kulor så tog femåringen ett teatralistiskt steg tillbaka, la armarna i kors och utbrast; Så ska en gran se ut!

Nu är jag ensam kvar framför granen med min glögg, barnen försvann till sina rum och maken skulle enligt utsago ta en tur med bilen för att fylla på diesel, som han sa; "för din skull".
- Jomentacksåväldansmycketförservicen! Köper du med en färdigklädd rosa plastgran från macken också?









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar