fredag 22 januari 2016

Shop til' you drop

Vilken start! Vi vaknade tidigt, vid fyra, och var pigga tack vare jetlag. Strax före åtta stod vi på Manhattans gator och dagen kunde börja. Vår plan var att ta oss nerför Manhattan mot Frihetsgudinnan och Ground Zero.

Efter utefrukost, som var supergod men snäppet för nyttig för den här matresan, stod vi inne i provhytten på favoritaffären Express. "Miss Candice" hjälpte oss med klädtips, storlekstips och livstips. Allt medan vi fick prova och skratta oss igenom en timme. Det blev några kap. Och så där fortsatte det. Vi sicksackade mellan butikerna och gick däremellan och pratade. Det är tur att gatunätet i New York är så extremt enkelt, samt att jag slapp navigera oss, för på vägen söderut gick vi sällan rakt. Vi hann vi med att dricka varm choklad i Midtown, luncha i Greenwich Villiage och äta donuts i Chinatown. Mat i alla dess former är väldigt viktiga inslag i den här resans syfte. Dag ett uppfyllde sitt mål.


Sju timmar och drygt 1,5 mil senare kom vi fram. Då var det mörkt. Ground Zero var upplyst och väldigt vackert. Frihetsgudinnan kunde vi bara ana, men hennes siluett lyste upp långt ute i hamninloppet. Vi har varit där förr båda två, så det var helt okej. Efter 25 000 steg var vi rätt möra. Manhattan är bara 2,2 mil lång totalt, så vi en rätt stor omväg ge om alla de där affärerna från Times Square. Vi tog en taxi hem.

Vi avslutade på bästa sätt, med amerikansk hämtpizza "by the slice" i soffan framför TV.










Inga kommentarer:

Skicka en kommentar