tisdag 10 juli 2012

Äntligen!

Efter tre dagar och skoskav fann vi rätt öppning i den 3,6 mil kilometer långa ringmuren. "Rätt öppning" i det fallet är den där Pippi rider in på Lilla Gubben i flertalet scener i filmerna från 60-talet. På fjärde Visby-besöket tog vi hjälp av proffs och fick rätt gröna dörr, ek och stentrapp från filmerna på köpet.

2012

1969

Vandringen i Pippis fotspår uppskattades av fyraåringen men blev lite lång för tvååringen. Kappsäcken och att leka kull var kul, sen krävdes det en banan, ett digestive-kex och en kaka för att muta henne runt timmen. (Hörde jag någon väsa curlingförälder? Nej, tänkte väl det.)

 Gullpeng

I övrigt så är Visby på min "måste åka tillbaka"-lista. Högt upp. Så fort man inte tror att husen kan bli mindre, sötare och mer sagolika, så öppnas en dörr precis framför våra fötter och en kvinna ställer ut en vas med en ros på trappen. Bara så där. Något för radhusområdet? Hade garanterat blivit en turistattraktion bland the locals ("där bor läskiga tanten").






Man kanske skulle sadla om och flytta hit? Arbetsvalet är givet, enda kruxet är att jag skulle råda alla kunder till att operera sina ögon istället.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar