söndag 1 juli 2012

Creme de la creme av bilresor.

Med ett par stopp redan innan vi lämnade Torslanda och frågan ”är vi framme snart?” innan vi nått kommungränsen, så fanns det goda odds för en mindre smidig resa. Men 2,5 timmar senare satt vi i solen och åt lunch i Vetlanda. Ungarna fick rasa av sig, och vi kände båda hur semesterlunken började smyga sig på redan där och då. Några mil senare var vi framme i Oskarshamn och hann med både ett besök på glasscafé och lite shopping i ”Juholts” köpcentrum, innan vi med god marginal körde på färjan vid 15-tiden. Inga felkörningar trots att min make envisas med papperskartor (”stäng av gps:en, den behövs inte”).

Båtresans tre timmar var väl inte de mest spännande vi upplevt. Ett litet, trångt lekrum och en Kalle Anka-film gjorde resan något mer behaglig, men när inga vagnar fick lämna lekrummet fick lillasyster nog och tjöt så flertalet andra barn tystande och tittade beundrande på henne. Maken tog henne under armen, sjöng Elvis-låtar tills hon somnade och fick sig en egen sovstund på köpet.

Gotland välkomnade oss med solsken och oväntat lugn. Var är alla turister? Sömn för alla  i familjen hela natten, morgonkaffe i solen, bada fötterna på sandstranden, ruinera oss på stenugnsbageriet, kändisspotting i Rute och gemensam fascination hos maken och storasyster för Cementas anläggning i Slite, utgör alltihop en riktigt bra start på semestern.

Vår strand för morgondopp de närmaste veckorna.



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar