onsdag 11 juli 2012

Lyxpannkaka i fransk-gotländsk stil

Vi fick ett Gotlandstips från en kompis till maken som förvirrat sig från Västgötaslätten till Stockholm. Vännen i fråga har inte besökt Gotland själv, men hon hade läst om Hablingbo Crêperie och tillhörande keramikbutik och trodde det skulle vara värt ett besök. Det var det! Vi åt en av de godaste måltider vi ätit när vi vågade prova galette med fårfiol, ägg, sallad, ostar och annat gott inuti. ”Pannkakor” går alltid hem hos våra barn, och likt alla fik, kaféer och restauranger vi besökt utanför Visby, så hade Crêperiet en lekplats för barnen. 




Solen sken, men restaurangen var skyddad av en takspaljé och rosor som ”väggar”. Det var en underbar miljö som skänkte lugn även åt oss som vanligtvis inte har ro att sitta och filosofera över livet efter att maten är svald och barnen utfodrade. Den här dagen kunde vi avsluta lunchen med en latte i lyxmugg – designade av keramikern Åsa Lindström – medan barnen åkte rutschkana och lekte i sandlådan på behörigt avstånd. Genialt för alla!



Vi har inget dyrt porslin hemma. Livliga barn och föräldrar som berättar, skrattar och skriker med kropp lika mycket som ansikte, så är det Ikea-glas och Ikea-porslin för hela slanten hemma hos oss just nu. De här muggarna av Åsa Lindström skulle jag dock gärna placerat på hyllan högst upp i skåpet. Maken tyckte dock att dryga tusenlappen för två muggar var total galenskap onödigt.


I det här sagolika tältet som stod uppställt i en skogsdunge spelas en varieté nästan varje kväll i juli. Jag hade så gärna sett den, men med Hablingbo några väl långa mil bort från Slite där vi bor, och starten på varietén startar klockan 19, så är det att utmana ödet lite väl mycket med våra två barn. Det får bli nästa gång. Keramikmuggarna och varieté blir några av nästa Gotlands-visits huvudpunkter. Jag längtar redan.







Inga kommentarer:

Skicka en kommentar