Maken tog ett familjekort.
-Lammkött? Det är för fastlänningar! Vi är inte så intresserade av att äta lamm själva.
Nu hade vi bestämt oss för att grilla lamm, och då skulle vi ha lamm. På vår eftermiddagsutflykt till Fårösund fick vi äntligen tag på biffarna som blev vår "äkta" Gotlandsmiddag.
Nu kändes det ju lite som vi blev snuvade på konfekten, eftersom våra fördomar om att gotlänningarna äter lamm som vi äter räkor på västkusten inte stämde. Det stenugnsbakade brödet hade förvisso Gotlandsstämpel, men det räckte liksom inte. Den inhemska fårosten vi frågade efter var slut, så det blev fetaost - influgen från ett mejeri på fastlandet. Till slut slog vi till på jordgubbar. Inte genuint för Gotland kanske, men odlade nästgårds från där vi bor. Och jordgubbar äter väl i alla fall gotlänningarna?!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar