fredag 14 mars 2014

After Ski

De flesta dagarna har After ski bestått av transportsträcka till middagen och läggdags. Alla fyra har varit rätt möra och även om mamman i familjen stått och gapat om att alla borde duscha så har det sällan orkats med. Lite syskonbråk och en sagobok på det så har de minsta slocknat. Efter ett spontanbesök på After Ski på Experium med pjäxdans och skriksång var barnen dock lyriska och har börjat fråga om vi ska gå till ”där de sjunger” så fort de varit klara med skidskolan.

Medan lillasyster och jag har dansat, på uppmaning från scenen visat händerna i luften och skrikit oss
hesa till låtar som 800 grader och en rockig form av Stad i ljus, sitter maken och storasyster stilla. De ser glada ut och vill båda om gå tillbaka nästa dag, så jag antar att de har roligt. Å andra sidan så är i alla fall inte maken så svårflirtad vad gäller glädje. Två av hans höjdpunkter på den här semestern var när vi igår åt lunch på Volvos restaurang på Sälfjällstorget och imorse när han hittade en oöppnad ölburk i snön utanför vårt hus. Storasyster visar glädje genom att sitta kvar, lyssna, dricka sin Fanta och äta sina chips. Men till och med hon fnissade idag när det stora fredagståget av After Skiare drog fram genom lokalen. I täten en äldre man i gula skidbyxor och det gråa håret på svaj. Enligt egen utsago hette han Jabba. Bara en sån sak.

Lillasyster kommer troligtvis minnas den här resan som semestern då hon lärde sig headbanga. Plötsligt stod vår treåring barfota framför oss och hoppade oavbrutet upp och ner med händerna i luften och skrek allt som önskades från scenen. Med ett leende på läpparna strök hon det svettiga håret ur ansiktet och bad om lite vatten. 

Idag blev det dusch!

 Paus. 


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar