söndag 9 mars 2014

Packade och glada (eller vem i helvete har snott mina skidstrumpor?)

Vi rullar norrut med fullpackad skidbox och massa småprylar strösslade över större delen av baksätet och golven. Jag tror dock vi har med det mesta. Rätt barn är i alla fall fastspända och mutade inför resan. Packningen påbörjades från noll igår morse och beräknades vara klar 10 timmar senare, lagom till middag och Mello. Maken hade ett något längre perspektiv och slängde in en tvätt med skidstrumpor, termobyxor och annat vid 16-tiden. Vi tappade varann någonstans precis där. Ett par timmar senare spreds en stark stank doft av sköljmedel över stora delar av radhusetområdet. Jag misstänker starkt att den nyinköpta sköljmedelsflaskan numera är halvfull, och misstankarna stärktes ytterligare när maken menade att han kanske stod och tänkte på att tanka diesel när sköljmedlet skulle hällas i. Då kastade jag in mig själv i Mello-koma och satt resten av kvällen med munnen full av Brieost och svarade endast på tilltal.

Vid frukosten vid 7-tiden imorse konstaterade vi att vi ändå var i bra fas. Målet var att komma iväg klockan 8, men stress vid avresa är vi båda allergiska mot, så klockan får hellre gå i så fall. "Vi får väl åka på måndag, annars" sa maken. Eeeh, nej. En timme senare stod vi utanför låst och larmat hus (detta kan varit en strategi från min makes sida, lyckat i så fall). Treåringen var arg som ett bi över att hennes mamma packat hennes kläder utan att fråga om lov samt att hennes far burit ut hennes väska i bilen. HON KAN JU SJÄLV. Därmed gick hon och packade en egen kasse med det livsnödvändiga innehållet två tommar toarullar, en studsboll, en späckhuggare i miniformat inköpt i Holland i slutet av 80-talet, en kökspensel samt en vit avlång legobit. Sen åkte vi.

Nio mil och cirka tio avstyrda baksätesbråk senare, lyssnar vi nu allihopa på sexåringen när hon med hörlurar på öronen sjunger Mello-låtar från 2013. Någon som minns scenen i Pretty Woman när Julia Roberts ligger i badet och nynnar med freestyle på sig? Precis så. (Inga liknelser i övrigt). Treåringen har beslagtagit allt som tror att sexåringen möjligtvis vill ha att leka med i bilen och suckar högljutt då och då i tristess när sexåringen inte bryr sig nämnvärt.


Semestern kan börja!











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar