måndag 10 mars 2014

Snömagi

Det här med att en man ska kunna ha gått på vattnet och att världen är skapad av en big bang har kanske hittills hört till kategorin mirakel. Uppenbarligen har författarna till berättelserna i fråga inte varit på skidsemester i sällskap med den treåring vi har med oss. Med ett självförtroende likt Putins, men med två ben som hade fått Bambi på isen att se stadig ut, lämnade vi henne på skidskola efter noll egen framgång med skidpedagogiken. Vi misstänkte starkt att vi annars eventuellt skulle komma att behöva ha henne hängandes slappt på ett par stavar mellan våra skidor till sin femtonårsdag. Själv tyckte hon att hon hade det rätt gött och tjöt av glädje när fartvinden kändes i ansiktet. Hennes Putin-drag kom dock fram redan vid åk två i liften. Snällt lät hon sig dras fram och ställas mellan sin fars skidor för att bli puttad uppför backen. Precis när liften kom så slängde hon ut en arm och haffade helt enkelt liften i farten och hängde sig på den. Hennes far reagerade blixtsnabbt och lyckades hålls sig kvar på trekvart. Själv stod jag halvvägs upp i backen och funderade på om jag skulle ge mig till känna eller ej.

Nervösa lämnade vi så båda vår treåring i skidskolan och tänkte att vi får sticka snabbt som f*n inte de upptäcker att hon kommer ge dem en match och ropar tillbaka oss. Maken och jag tog närmaste sittlift upp till toppen och hoppades på det bästa. En timme senare kom vi tillbaka – bara för att upptäcka att Pernilla Wiberg och Anja Pärson kan slänga sig i väggen. Den här lilla loppan ställde sig högst upp, spände sina spaghettiben och åkte ner för hela den långa backen själv! Utan att ramla! Flera gånger! Ärad vare gud i höjden, henne har vi gjort i slöjden!

Efteråt berättade dottern att hon nog ändå tyckt att det här med skidskola ”det var lite besvärligt”. Hon är dock beredd att gå tillbaka imorgon. Vi fick inte veta så mycket mer än så. Jo, de hade sjungit om en krokodil som skidläraren hade hittat nånstans och som nu levde under hennes säng. Sexåringen var snabb med att tala om att det bara var på skoj, men jag är inte så säker jag. Magi är sällan så verkligt som idag.

Rätt ok väder hade vi också.


2 kommentarer:

  1. Det är FREDAG idag och inga inlägg sen i måndags. Asså, händer det inget alls i backen? En händelselös vecka hos fam Tell, finns det??? ;0)
    Puss och kram

    SvaraRadera
  2. Helt händelselöst. Idag tryckte vi bara på Nödstopp i liften två gånger. Inget att berätta om alls.

    SvaraRadera