onsdag 24 december 2014

Julaftons bästa...och värsta

Julefriden varade ganska exakt 24 timmar, räknat sen uppesittarkvällens sista skälvande timmar. Idag började vi med julmorgon i lugnt tempo. Vi åt julgröt, hemlagad sådan! Ingen var jätteförtjust, men vi gör väl den nästa år igen ändå. Dagen fylldes sedan med gäster, glögg, godis, en avslöjad tomte och - helt oväntat - snö! Fyraåringen hoppade upp och ner av lycka. Hon har stenhårt menat att det är snö på julafton (vinter ju!) medan vi försökt dämpa hennes förväntan. Hon bor på västkusten - tacksamhet bör visas så länge tomten inte kommer i ösregn. Men hon fick rätt och det snöade verkligen. Julglädjen nådde sin kulmen.

Ett par timmar efter julbordets buffé var avslutad, började sjuåringen må illa. En halvtimme senare kräktes hon första gången. Sen dess har det gått utför kan man säga. Julfirandet avbröts och de kvarvarande gästerna gick hem. Ingen annan verkar dock sjuk. Än.

Nu avslutar maken och jag en för övrigt riktigt bra julafton med att äta så mycket julgodis vi orkar, "ska vi ändå kräkas sen, så kan vi äta upp så mycket som möjligt nu" som maken klokt sa.




Morgonens försök till fantastiskt julfoto. 




















Inga kommentarer:

Skicka en kommentar