måndag 29 december 2014

Snöyra och nakenchock

Vi startade första dagen på
fjällsemestern lite lugnt, i alla fall med våra mått mätt. Förvisso hade fyraåringen, lagom till frukost, en show i det fönster hon upptäckte hade en tillräckligt bred fönsterbräda för henne att stå på. Det var total ignorans från hennes sida, över det faktum att hennes föräldrar inte var överförtjusta över detta tilltag. Vi andra åt frukost i godan ro, när hon plötsligt insåg att hon inte kunde komma ner. En snabb tanke om fördelen med att vi nu visste var vi hade henne, flög genom huvudet innan hon fick hjälp ner.

Efter handling och lunch tog vi oss upp i backen och körde några åk. Lagom till att vi krängde på oss pjäxorna, började det snöa. I kombo med minusgrader och moln var det kanske inte nåt önskeväder. Sjuåringen, som tydligen ärvt som fars ibland otroligt irriterande positiva inställning till livet i alla lägen, frågade mig lillgammalt om jag var där för vädret eller för att åka skidor.

Vi hann med några goa provåk i jättebra backar, innan vi fick gå om och tina upp fyraåringen. Vid det laget hade hon halsduken över ena ögat, is i hårslingorna som slitit sig och nu låg över ansiktet och skidglasögonen på svaj. Det var tursamt också precis lagom till after skin startat. Vi hittade vänner i folkvimlet, satt vid brasan och dansade pjäxdans. Fyraåringen gick all-in med en nakenchock. Rätt ovanlig syn inbillar jag mig: glad gäst som dricker äpplejuice iförd termobyxor samt pjäxor. Endast.

Sen åkte vi hem, tände en brasa och bastade. Som sagt, en lugn första dag på semester.











Inga kommentarer:

Skicka en kommentar