tisdag 8 oktober 2013

Att sko sig

Det sjunger på sista versen. I alla fall om en tittar på veckans väder och kläder. Även om sensommarhösten fått nya illusionära krafter, så ligger värmen i dödsryckningar och är snart besegrad av kylan. Låter eventuellt lite negativt för den som likt jag är skapt för den svenska våren, men de efter den här morgonen måste jag medge att det finns uppsidor om höstkylan helt enkelt bara kommer hit nu.

Imorse tog som vanligt lillasyster på sig sina rosa skor. Ett begagnad skopar som gått två säsonger innan hon fick dem, men hon lät dem veta hur livet kan te sig för ett par skor med en treårings styrning. Imorse gav de upp. Den ena glipade plötsligt framtill. Den andra sprack i sömmarna när jag utmanade den lite. Jaha...? Klockan är sju och vi behöver gå NU! Letade i minnet och fick upp historier om tidningspapper som stoppning (och vandring till skola i flera meter snö), men övergav tanken trots att vi hade cirka tre minuter tillgodo innan storasyster skulle sitta till bords med sina klasskamrater för frukost.

Jag rotade fram ett par röda skor ur en garderob, samma storlek som de rosa, fast ändå mindre och klassade som urvuxna. Lillasyster var överraskande nöjd med det. På ena foten. På den andra skulle hon ha en rosa, trots att den efter ett par meters promenad var full av småsten. Jag insåg mina begränsningar i argumentationen med min yngsta ögonsten, och var nöjd med att hon gick med på att bära med sig den andra röda skon - vilket då blev den tredje.

Snabb avlämning av skoltjejen, och vidare till dagis. Väl där fortsatte de ärvda kläderna att svika oss, med antagna två veckor kvar på temperaturer över 10 grader. Dubbelcheck av stövlar och överdragsbyxor visade på samma typ av problematik som på de rosa skorna, inte så omfattande, men de blev ändå avskedade som regnskydd av modern med dåligt samvete för undermålig klädsel på dagisbarnet. Inga poäng idag.

Det lockar inte att gå bananas med inköp som kommer vara urvuxna innan värmen återvänder om några månader. Vi har några göromål kvar kommande helg som skulle underlättas av sol och oplanerad värme. Sen kan vi gärna plocka fram vinterskorna istället.

Men innan dess ska vi se hur lillasyster reagerar på de faktum att de rosa skorna numera är avpolletterade, och ersatta på heltid av de röda. Kan bli en intressant morgondag. Vi hoppas på torrt väder.




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar