fredag 25 oktober 2013

Hett fredagsmys

Det blev lite annorlunda fredagsmys. Sexåringens panna var så het att den antagligen kunde kopplats till elaggregat och värmt upp hela huset. Medan jag och maken nära fick värmeslag av att ha henne i knät, frös hon och la på oss extra täcken i soffan. Ynklig och stilla; sällan upplevda egenskaper hos henne annars. Men nära 40 graders feber borde ju däcka även en duracellkanin.

Eftersom jag står för katastroftänket här hemma så bad jag henne röra nacken varje kvart (hjärnhinneinflammation), frågade om magen värkte (blindtarmen) och googlar feber+barn+sjukhus i omgångar. Att hon är vaccinerad mot hjärnhinneinflammation är ovidkommande, man vet aldrig. Jo, det vet man, säger maken, och undrade om inte blindtarmsinflammation gör liiiite ondare ändå - och om hon kanske är lite hungrig..?!

Treåringen var icke påverkad av stillheten vi andra försökte uppbringa. Hennes energi, tempo och konster i soffan gjorde att maken misstänkte att någon av hennes tre följeslagare på dagis extraknäcker sockerdeluxelangare.




Nu sover två barn och ett hett tips är att två föräldrar somnar i soffan strax. Heta nätter har en annan innebörd nuförtiden.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar