lördag 12 oktober 2013

Häxkalas i strålande sol

Tröttheten ikväll, som efter en halvmil i motvind hundra gånger om. Men känslan är snarare jordgubbar och champagne en ljummen sommarkväll, än stumma ben och mjölksyra.

Dagens barnkalas, på temat häxa, blev bättre än jag hade vågat hoppas. Med sol och 14 grader började det hela i en väldigt bra ände eftersom vi skulle vara ute (förra helgens regnande hade liksom förstört magin i skattjakt, häxhattar och korvgrillning och att ha en plan b är för mesar). Med tio häxklädda sexåringar som uppförde sig exemplariskt och var glada, kreativa och smarta i sina lösningen för att nå skatten var dagen toppenbra. Glupska när det serverades grillad korv, bullar och glass. Busiga och modiga när det gällde klättring i "berg" och träd. Fnissiga när fotografen ville ha dem att säga snigelfis när de skulle fotas.

Foton är på ingång. En av våra fyra (två gick åt till att tygla treåringen) extrainkallade sidekicks för dagen, hade som uppgift att fota. Hon tog sin uppgift på största allvar, men det lär ta en stund att gå igenom några hundra foton. Vi får återkomma på den biten. Måste vila lite först. Känner förvisso eufori över att se dotterns glädje bland sina vänner som flera var helt nya sen skolstarten, men vi får se om jag ens hinner smaka vinet och njuta av tystnaden innan jag somnar i soffan ikväll.


1 kommentar:

  1. Bildern kommer, snart, vilken dag som helst :-) Im back in Småland, mycke nu... Puss och kram
    /Angela

    SvaraRadera