tisdag 10 december 2013

Nu är det jul igen

Det finns ju så många mysiga moment med julen... Idag var det granen som skulle kläs. Steg ett var maken och sexåringen ansvariga för: att släpa in granen och få den godkänd att passa på en ny plats efter ommöblering av vardagsrummet. Check på första försöket! Vi kan ha en gran stående där jämt. Den passade perfekt in i det bortglömda omöblerade hörnet.




Till tonerna av en speedad treårings tolkning av Sankta Lucia, och med en make som prompt skulle ha sin tomteluva på huvudet och en kopp glögg i handen (samt bränd kanel på spisen, "för stämningen") så började projekt klä granen.




Jag hade en tanke om hur och med vad granen skulle kläs. Innan jag hann stappla fram med min stela rygg, hade dock alla julgranskulor i samtliga färger, och allt dagispyssel sen fem år tillbaka, hängts dit på vad jag kallar måfå. Döttrarna och deras far var mycket nöjda. Jag försökte försynt flytta en glitterspryad kotte från förra året, men då minsann hörde treåringen (som dygnets övriga 23,5 timmar har något skadad hörsel) att något var på gång. Ett granbarr åt fel håll och hon avbröt sin underhållning för att kräva att jag flyttade samma kotte till platsen bredvid stjärnan i toppen.

Sen fick jag feeling och brassade på med lite karaoke i duett med Jan Malmsjö. Maken såg oroligt uppmuntrande på mig och satte sedan igång dammsugaren.

Tjugo över sju var båda barnen hystersikt glada och dansande. Halv åtta var båda hystersikt tröttskrikande. Sen rådde lätt anarki vilket fick mig att känna för en restresa över jul. Sen somnade båda och maken och jag fortsatte julmyset med att panikhandla julkort samt luciakrona för fortsatt lugn decembervecka.




Vem vet, i den här takten kanske vi snart börjar köpa julklappar också.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar