tisdag 26 mars 2013

Instruktioner inför resten av veckan. Eller livet.

Till mina barn: Det är tillåtet att sova längre än till 05.55. Man får sova fast klockan passerat 06. Om ni missat den informationen så ber vi om ursäkt. Jag hade kunnat visa att det står i ankomstpärmen om ni hade frågat.

Till den skyldige vägsaboteraren: Det är jättebra om ni kan låta bli vattenledningarna på vår ö. Vi må bo på Sveriges största ö, men dock på en ö. Det innebär att när ni gräver av ledningar så vägar stängs av, så är inte vårt skärgårdsboende så himla kul längre. Om jag springer till en buss klockan sju på morgonen, för att sedan få sitta 90 minuter i en buss som kör än åt ena än åt andra hållet för att hitta en väg till stan - på grund av en vattenledning som gjorde att vägen stod under vatten - då är jag inte redo för pärmen med sånger när jag kommer fram om vi säger så. Vägar och vatten är ingen bra kombo, något vi kan hitta i en pärm märkt "nödvändig överkurs om du ska gräva i en väg". Läs den noga.

Till mig själv: Det vore superbra om du kan komma ihåg att ta med dig dina nycklar hemifrån på morgonen. Det underlättar nämligen om du kan låsa upp huset med kylskåpet inuti när du har hämtat dina hungriga barn klockan 16.55. I kalkylen att maten skulle stå på bordet 17.20, fanns ingen låssmed inräknad. Den här informationen står i fetstil i grundpärmen. Numret till låssmeden står också (samma nummer finns om du söker på "maken").

Till min yngsta dotter: Det är inte tillåtet att snatta kexchoklad. Hur hungrig man än är. Eller hur snabb man än är. Och nej, det hjälper inte att ligga raklång på rygg och tjuta. Mer om detta i pärmen med röda blad. Där finns också första hjälpen-information till omgivningen när sådan här inträffar. Punkt nummer ett är att inte titta och se sur ut, inte sucka och inte tänka tanken är hon helt från vettet, varför drar hon ut sina barn till en affär klockan fem på eftermiddagen, förstår hon inte att de är trötta? Pärmen står tillgänglig på hyllan för tonåringar, men kan lånas ut till föräldrar med barn i trotsåldern. (Som svar på tanken som inte tänktes, står det för att hon trodde sig vara en god mor som skulle köpa mellanmål när hon glömt nycklarna, men vi hann bara till knäckebrödet innan en av oss började stjäla, så mamman fick nog.)

 Omslaget till pärmen för goa, kriminella barn



4 kommentarer:

  1. Och VARFÖR föds barn utan begreppet "att morna sig två sekunder innan man drar igång i 190 knyck"?

    SvaraRadera
    Svar
    1. Eller hur? Men snart är de tonåringar. Oh ljuva hämnd.

      Radera
  2. He he jag tror Henrik får ha gps på Livia i tonåren om ni ska hänga med i hennes tempo :-)

    Låter som om du hade en ljuvlig dag igår... Snart lite påskledigt i varje fall, även om det blir utan sovmorgon.

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ska bli skönt. Ledighet och sol är finfint även kl 06.00 :-)

      Radera