måndag 27 maj 2013

Oväntat besök

Vi är riktigt slitna idag. Livet kom lite i vägen för veckoplaneringen, som så ofta när allting har gått enligt plan liiiite för länge och liiiiite för bra. Lillasyster har sedan nåt år tillbaka fått falsk krupp i princip varje gång hon är förkyld, varje förkylningsperiod brukar inledas med ett par nätter med 2-3 kruppanfall. Vi är ju vana så ingen av oss blir egentligen uppstressad och anfallen brukar bara vara en liten stund per gång.

Inatt vaknade hon först en gång vid 21 men somnade om, trots den typiskt skällande hostan. Strax före midnatt så vaknade hon igen och då var det värre. Vi gjorde allt vi brukar och lite till, höll henne upprätt, var ute på balkongen, lugnade, gav näsdroppar, bar på henne, gick ut igen och så vidare i 1,5 timme. När det fortfarande inte var bättre och hon hade rejält ont i bröstet, som pep för varje andetag, så insåg vi nog behövde hjälp. 1177 sa heller oväntat inte emot.

För att göra en lång historia kort (inte min starka sida), så hade vi ingen bil inatt. Det är så himla typiskt för det har aldrig hänt nånsin att vi inte haft bilen hemma. Och naturligtvis ska det då hända den enda natt vi behöver den! Oddsen på den tack!

Det blev ambulans och den kom efter 10-15 minuter. Låååånga minuter även om vi visste att vår lilla tjej inte var så illa däran som det lät. En ambulanstur in till Östras proppfulla barnakut, men som ändå tog emot oss lugnt och professionellt . Medicin och smärtlindring och väntan på att hon skulle bli bättre. Efter två timmar hade hon rally i korridoren med två stolar och en annan liten tjej som tydligen också var på bättringsvägen. Sen fick vi åka hem.

Om någon händelsevis gick förbi vårt radhus klockan 04.30 imorse så såg de en familj på fyra som satt vid köksbordet åt frukost, kvällsmat, nattamat..? Vid 05 sov vi igen. Vid 08.20 vaknade vi allihopa.

Pigg idag...

Nu laddar vi för ny natt. Jag genom att näsdroppa och försöka få liten övertrött tjej att somna mer eller mindre sittandes. Maken genom att hämta hem bilen.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar