onsdag 19 juni 2013

Den vilda jakten på lekstugan

Fredag klockan 22.30: Jag får en idé om att den blivande treåringen ska få en lekstuga i present när hon fyller år. Det finns bara en lekstuga på marknaden som får plats på vår minigräsmatta. Börjar med en sökning på Blocket och hittar en precis sån begagnad lekstuga för några hundra kronor som lagts ut alldeles nyss. Mejlar annonsören att vi vill ha huset. Pronto. Får inget svar.

Lördag klockan 10: Får maken att ringa annonsör. Redan kö! Vi har andra plats. Får maken att ringa upp igen för att kolla så att inte jag har första plats också genom mitt mejl. Vore dumt att invänta att jag själv skulle tacka nej.

Klockan 13: Får besked att huset köpts av annan spekulant.

Klockan 14: Söker på nätet och hittar inte huset någonstans i en leksaksaffär nära Göteborg.Närmaste leksakshus är i Malmö. Där vi inte är.

Klockan 15: Börjar planera resa till Malmö för att hämta hus. Hittar ingen lucka i kalendern som rymmer bilresa tur och retur till Malmö för husköp modell mindre. Förbereder mig för operation övertalning av maken i att det kan bli övernattning.

Söndag klockan 10: Ringer leksaksaffärens filial i Göteborg. Får besked att det kommer en ny leverans till dem med ett hus på onsdag. Går icke att förhandsboka. Måste ringa när huset är på plats. Leverans ska komma kl 10.

Tisdag klockan 10: Jag tror att det är onsdag, ringer för att förhandsboka. Går inte.

Onsdag klockan 09.55: Huset försenat. "Ring klockan 11!"

Klockan 11: Ringer och får huset bokat i mitt namn! Yeeeees, huset är vårt! Bestämmer att vi ska hämta huset dagen efter, vilket jag tror är fredag.

Torsdag klockan 14: Blir uppringd av säljare; Ska vi ha huset? Annan köpare finns i butiken; ”Alla sliter i det, hämta idag, vi stänger klockan 20”.

Klockan 19.50: Maken haaaaaaaar lekstugan i sin hand! Eller ja, i sitt bagage.

Födelsedagsmorgonens överrasknng blev en succé - kanske något mindre för grannarna som vaknade till barnens glädjetjut klockan åtta på lördagsmorgon. Barnen vill helst bo i lekstugan, och tja, jag är inte helt främmande inför den tanken. Energin vi la ner på det lilla plasthuset var större än den som gick åt när vi köpte hela radhuset för fem år sen. Men köpeprocessen följde ungefär samma mönster: vi började segt, ökade farten, blev överivriga, saktade in, höll på att förlora, men knep sen huset och rodde iland vår plan. Det var några fler nollor i köpeskillingen då bara.

Vårt andra husköp.


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar